Поліція почала відпрацювання автошляхів «Безпечне шосе

Поділитися:

За липень місяць цього року в Україні сталося понад 1000 дорожньо-транспортних пригод, в результаті яких загинуло 168 осіб і 1218 громадян отримали травми. За інформацією прес-служби патрульної поліції, за останні 4 дні в країні відбулися 216 ДТП, де загинула 31 людина, а 241 людина була травмована.

Через великої кількості ДТП на дорогах України почалася профілактичне відпрацювання “безпечне шосе”. До кінця літа до заходів проекту будуть залучені підрозділи блоку превентивної діяльності.

Основна мета проекту – профілактика ДТП і підвищення безпеки всіх учасників дорожнього руху. Тепер на автодорогах держави несуть службу близько 400 нарядів патрульної поліції.

Основними завданнями патрульної поліції в даному випадку є:

  • аналіз аварійності,
  • визначення оптимальних місць розташування патрульних нарядів,
  • збільшення кількості поліцейських на найбільш аварійно небезпечних ділянках доріг,
  • наближення нарядів до місць відпочинку людей в південних регіонах країни.

За заявою прес-служби Національної поліції, екіпажі поліції працюватимуть виключно заради безпеки людей – в режимі патрулювання або на спеціальних видимих ​​і добре освітлених постах. Триватимуть ці профілактичні заходи до завершення літа.

Раніше повідомлялося, що за час роботи системи відео та аудіо-фіксації на дорогах порушень правил дорожнього руху стало в п’ять разів менше.

У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що показники вказують на те, що на українських дорогах стане менше дорожньо-транспортних пригод.

Нагадаємо, що Міністерство внутрішніх справ може маніпулювати даними про ДТП в Україні. Про це розповів голова наглядової ради Інституту безпеки дорожнього руху Михайло Берлін.

«Зі статистикою у нас дуже складно: МВС її не розкриває і маніпулює нею: показує зростання смертності від ДТП, коли потрібно отримати гроші з бюджету, і, навпаки, показує зниження смертності, коли потрібно продемонструвати, що пророблена хороша робота і бюджетні гроші витрачені не даремно », – говорить експерт.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу