Поліцейським можуть збільшити оклади за рахунок зменшення премій

Поділитися:

Законодавці пропонують визначити структуру заробітної плати працівників поліції та прив’язати посадовий оклад до розміру прожиткового мінімуму. Це випливає із проєкту закону №6506, що передбачає підвищення грошового забезпечення українських поліцейських.

Даний документ покликаний подолати несправедливість, яка нині існує в розрахунку зарплатні силовиків та правоохоронців. Йдеться про оплату служби в правоохоронних органах залежно від їх назви. У поліції зарплати значно нижчі, ніж у новостворених відомствах.

Тож, згідно із законопроєктом, мінімальний оклад хочуть встановити на рівні 3 прожиткових мінімумів, максимальний (для голови Нацполіції) — 30-ти. Курсантам закладів вищої освіти з підготовки поліцейських – не менше одного п.м.

Поліцейським виплачуватимуть щомісячну доплату за вислугу років (10-45%), за науковий ступінь (15 та 20%), за доступ до держтаємниці (5 і 10% посадового окладу). Доплати за спецзвання і почесні звання, інтенсивність, а також умови служби встановлюватиме уряд.

Примітно, що документ пропонує суттєво урізати премії. Максимальний їх розмір хочуть обмежити 30% посадового окладу.

Нагадаємо, що Національна поліція повідомляє про велику кількість співробітників, які вирішилися звільнитися минулого року. Основною причиною називають низьку заробітну плату.

Також ми писали, що ще у листопаді 2021 року у НБУ звернули увагу на фінансування співробітників правоохоронних органів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ