Подвійні стандарти екс-голови НКРЕКУ Вовка: спочатку критикував “Роттердам +”, а потім дозволив

Поділитися:

Справа про «Роттердам +» — гучна і багато в чому закрита, інформація по тарифах суперечлива, а фігуранти справи то ратують «за», то відмовляються від своїх слів. Зокрема, в ході засідання Вищого антикорупційного суду стало відомо, що Дмитро Вовк, ексглава Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), у 2015 році котрий оскаржував необхідність формули, через деякий час став ратувати за її впровадження.

Тим часом в кінці серпня поточного року в САП зробили заяву про те, що справу про «Роттердам +» закрито, оскільки немає ніяких достовірних доказів на користь того, що формула завдала шкоди економіці країни. А Вищий антикорупційний суд зовсім відмовився відновити цю справу. Також відмовилися від розслідування в Офісі генпрокурора.

При цьому всім в НАБУ розповіли про те, що справа про «Роттердам +» вже наближається до завершення. Також в повідомленні йшлося про те, що країну і її громадян обманювали та обкрадали в період з 2016 по 2019 рік, а збитки, завдані використанням вищезгаданої формули, обчислюється мільярдами — це близько 40 млрд гривень. Такі цифри виникли після проведення цілого ряду експертиз.

Раніше повідомлялося, що генпрокурор закрила справу «Роттердам +». Офіс Генерального прокурора України відхилив скаргу співробітників Національного антикорупційного бюро на закриття справи «Роттердам +» Спеціалізованої антикорупційною прокуратурою. Одночасно рішення САП від 27 серпня, що закриває справу «Роттердам +», залишено в силі.

Також ми писали й про те, що УЗ закупила паливо по формулі «Роттердам + 33 долари».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу