Податківці знайшли 3,5 тисячі непрацевлаштованих працівників у 2020 році

Поділитися:

За інформацією прес-служби Державної податкової служби стало відомо про заходи, які були проведені минулого року в рамках детінізації трудової діяльності. Фахівці ДПС відзвітували про те, що в 2020 році було виявлено 3,4 тисячі найманих осіб, праця яких використовувалася роботодавцями без оформлення трудових відносин.

Крім того, в податковій повідомили, що після роз’яснювальної бесіди з роботодавцями, було додатково укладено 121,8 тисячі трудових угод з найманими працівниками.

За словами співробітників ДПС, завдяки цьому до бюджетів додатково надійшло 124,8 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб і військового збору. Крім того, до бюджету країни надійшло 140,4 мільйона гривень єдиного внеску. За фактами порушень закону в органи Держпраці була передана інформація щодо 582 роботодавців

Слід зазначити, що в 2020 році роботодавцями подано 2 131,2 тис. повідомлень про прийняття на роботу 4 101,5 тис. Найманих осіб. Так, найчастіше працевлаштування проходило в сферах роздрібної торгівлі продуктів харчування і вирощування зернових культур.

Нагадаємо, що в Мінсоцполітики розповіли про те, що квота на працевлаштування в нашій країні не працює. Роботодавці не поспішають брати на роботу людей з інвалідністю, а саме по собі така дія вважається швидше репресивним, ніж нормальним. На даному етапі, як вважають експерти з міністерства, потрібно щільно працювати з роботодавцями, щоб ситуація змінилася на краще.

Раніше повідомлялося, що в Державній податковій службі заявили, що необхідно посилювати заходи і відповідальність за несплату податків, зокрема, залучати до кримінальної відповідальності.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу