«Північний потік-2» готовий на 95%

Поділитися:

Віце-прем’єр Російської Федерації заявив, що проект «Північний потік-2» побудований уже більш ніж на 95%. При цьому влада Росії впевнені, що попри санкції США, газопровід буде добудований.

“Цей проект повністю відповідає європейському законодавству. Тут просто є така конкурентна боротьба з боку американських партнерів, які хочуть поставляти свій зріджений природний газ в Європу, тобто, по суті справи, це не ринкові методи конкуренції. А якщо говорити про законодавство, юридичний бік питання, цей проект абсолютно законний, відповідає всім вимогам європейського законодавства, тому і країни, які беруть участь в ньому, вони зацікавлені в реалізації цього проекту “, – говорять експерти.

Слід зазначити, що після завершення будівництва трубопровід не буде простоювати.

Нагадаємо, що Північний потік-2 загрожує трансатлантичної безпеки. Про це на брифінгу заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс. У Вашингтоні вважають – і Нордстрім-2, і Турецький потік – кошти посилення впливу Росії на європейських союзників. І саме з цієї причини Сполучені Штати будуть контролювати кожен крок в будівництві газопроводу і подальшої його сертифікації.

Раніше повідомлялося, що в Європі висловили свою негативну реакцію у відповідь на арешт російського опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляють депутати Європарламенту, які збираються в зв’язку з цим ініціювати повний перегляд відносин з Росією.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ