Після загибелі сім’ї під Козином, Рада посилила відповідальність за порушення ПДР

Поділитися:

Прийнято за основу проект Закону (№ 2695) “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення в сфері безпеки дорожнього руху”.

Спеціально для розгляду документа було скликано позачергове засідання парламенту.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

На підтримку відповідного законопроекту проголосували 282 депутати.

Законопроект спрямований на забезпечення створення безпечних умов для учасників дорожнього руху, збереження життя і здоров’я громадян, а також підвищення ефективності впливу на дисципліну учасників дорожнього руху з чітким визначенням правових санкцій за вчинені правопорушення та забезпечення належного рівня реалізації прийнятих рішень в адміністративних справах у сфері безпеки дорожнього руху.

Законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінальний кодекс України, а також законів України «Про дорожній рух» та «Про Національну поліції», яким:
посилити відповідальність за керування транспортними засобами, річковими, морськими або маломірними суднами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння;
змінити механізм залучення до відповідальності за адміністративні правопорушення, зафіксовані в автоматичному режимі, скасувавши нарахування штрафних балів;
легалізувати використання поліцейськими технічних засобів відеозапису з обов’язковим долученням матеріалів відеофіксації в протокол про адміністративне правопорушення тощо.

Нагадаємо, що за пропозицією МВС нещодавно був прийнятий закон №3314, який регулює порушення правил дорожнього руху в якості адміністративного проступку. Але резонансне ДТП, в якій з вини п’яного водія загинула вся сім’я, вплинуло на рішення депутатів.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу