Пільговикам змінять правила проїзду в громадському транспорті

Поділитися:

В Україні хочуть скасувати безкоштовний проїзд для пільгових категорій громадян та виплачувати натомість компенсації. Таке рішення підтримав уряд. Очікується, що документ подадуть на розгляд парламенту.

Документом передбачено, що пільговики мають право на безоплатний проїзд у громадському транспорті попри наявність відповідних посвідчень чи довідок. Пільги у вигляді грошових компенсацій надаватиме місцева влада.

Раніше ми повідомляли, що українські перевізники вимагають підняття тарифів до економічно обгрунтованого рівня. Вони стверджують, що через пандемію коронавірусу і карантинні обмеження суттєво знизився пасажиропотік у всіх видах транспорту, що, відповідно, позначилося на собівартості перевезень. Перевізники підрахували, щоб не працювати у збиток потрібно встановити такі тарифи на проїзд у Києві і низці великих міст України: метрополітен – 21 грн 5 коп; наземний транспорт – 20 грн 50 коп; міська електричка – 71 грн 72 коп.

Також ми писали, що після локдауну в Україні може підвищитися ціна на проїзд в транспорті. Очікується, що українцям доведеться заплатити за проїзд в півтора раза більше, повідомив генеральний директор компанії «Транс Груп».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу