Переселенцям змінили правила підтвердження трудового стажу

Поділитися:

Українським переселенцям змінили правила підтвердження трудового стажу. Про це повідомляє начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області на брифінгу 17 лютого.

Зокрема, тепер заявники можуть подати документи в будь-який територіальний підрозділ органу Пенсійного фонду України (ПФУ) незалежно від території обслуговування.

Вона уточнила, що в цьому контексті беруться до уваги ті періоди трудової діяльності українців, про яких немає точних відомостей в трудовій книжці – враховується час до 1 січня 2004 року.

На цей час особи, які хочуть підтвердити відповідний стаж роботи повинні подати заяву до територіального органу ПФУ; документи, які підтверджували б ліквідацію їх минулого підприємства; трудову книжку; копії документів, які стосуються минулих місць працевлаштування.

Нагадаємо, що незабаром в Україні знову підвищиться мінімальний пенсійний вік для українців. Відповідні зміни вступлять у свою законодавчу дію від 1 квітня 2021 року.

Зокрема, з цього моменту пенсійний вік для українців збільшується на пів року. Це стосується тільки українських жінок, які тепер нарівні з чоловіками можуть вийти на пенсію лише з 60 років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу