Пенсіонерам розповіли, як отримати соціальну допомогу

Поділитися:

Всі пенсіонери, які потребують сторонньої допомоги та не в змозі самостійно обслуговувати себе, зможуть отримати новий пакет послуг від Мінсоцполітики. Така допомога може бути як постійною, так і тимчасовою. Також її можна отримувати періодично, коли є така необхідність.

У списку послуг, які входять в цей соцпакет, є і побутові, і організаційні, і технічні. Зокрема, пенсіонер або пенсіонерка можуть отримати соцпомічника для хазяйнування, аби було кому принести продукти та приготувати їжу, а якщо потрібно, й організатора в питаннях пересування, медичної допомоги, оформлення документів тощо.

Для початку необхідно визначити всі індивідуальні потреби пенсіонера, а потім в соцслужбі буде складено оптимальний пакет послуг. Для оформлення такої допомоги необхідно звернутися до свого районного Управління соцзахисту — це може бути як територіальний центр, так і відділення за місцем проживання.

Раніше повідомлялося про те, що пенсіонерам-одинакам будуть доплачувати певну суму до пенсії. Розмір доплати визначено — це 685 гривень.

Також ми писали про те, що ПФУ хоче скоротити кількість пенсіонерів. Це пов’язано з відсутністю коштів для виплат величезній армії українців, що виходять на пенсію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу