Пенсіонерам пообіцяли доплати в 700 гривень

Поділитися:

У прес-службі Міністерства соціальної політики заявили, що з ініціативи президента, самотні пенсіонери старше 80 років незабаром отримають доплату від держави.

Так, крім індексації пенсій, яка відбулася в липні і ще планується в грудні, Мінсоцполітики збирається виплачувати грошову допомогу в розмірі 685 гривень одиноким пенсіонерам старше 80 років.

Такий розмір виплати обумовлений рівнем прожиткового мінімуму. Так, пенсіонери будуть додатково отримувати 40% від суми мінімуму для осіб, які втратили працездатність. У відомстві зазначають, що перші надбавки до пенсії літні люди старше 80 років отримають “заднім числом “, тобто з 1 січня 2020 року.

Нагадаємо, що пенсіонери мають право отримувати соціальну допомогу по догляду за собою вдома. Дана послуга доступна всім, хто не може обслужити себе і потребує постійної допомоги.

У Міністерстві соціальної політики послуга надається за місцем проживання пенсіонерів протягом дня на постійній основі, тимчасової і періодичної.

Раніше повідомлялося, що у жителів підконтрольних територій Донецької області не буде проблем з пенсіями в серпні 2020 року. Соціальні виплати будуть виплачені вчасно в установленому порядку.

У Пенсійному фонді уточнили, що тим, хто отримує гроші через головного поштового оператора «Укрпошту», гроші принесуть листоноші. Решта пенсіонери отримають виплати на банківські картки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу