Олег Бахматюк сам призначив собі заставу

Поділитися:

Олег Бахматюк готовий повернутися в Україну, але платити мільярд або й більше застави слідству не готовий. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу, спираючись на інтерв’ю Бахматюка.

Натомість Бахматюк каже, що має, куди витрачати гроші. Також варте уваги й те, що бізнес його партнера — олігарха-утікача Олександра Писарука — не арештовували, а його відпустили під 5 млн гривень застави. Він продовжує жити й працювати в Україні, а це означає, переконаний Олег Бахматюк, меншу заставу мають запропонувати і йому. Не мільярд гривень, які називає НАБУ, а хоча б 50 млн — тоді можна й повертатися.

Поки ж олігарх, відомий своїми корупційними схемами, дає інтерв’ю із Відня, де переховується, українські антикорупційні органи намагаються довести розкрадання ним державних коштів. Тим часом в експертному середовищі переконані: те, що Бахматюк переховується за кордоном, вже говорить про його винуватість.

«Що стосується безпосередньо Бахматюка, і те, що він вирішив ухилятися від проведення слідства, я вважаю, що це все негативно впливає безпосередньо на цю ситуацію, безпосередньо з ним, і говорить про те, що він невпевнений у своїх силах і в доведенні своєї невинуватості», — каже один з експертів.

Із засобів масової інформації відомо, що у пана Бахматюка був якийсь там бізнес з 5-им президентом України, було близько 100 мільйонів гривень депозиту, розміщені в Міжнародному інвестиційному банку і, взагалі, на сьогодні незрозуміло, куди він подівся.

Розслідування корупційних діянь Олега Бахматюка тягнеться довгим шлейфом вже шостий рік. Олігарха підозрюють у привласненні 1 мільярда 200 мільйонів гривень. Ці гроші його VAB банк отримав від НБУ як стабілізаційний кредит. Однак осіли вони у кишені олігарха, а банк тим часом став банкрутом. Та поки українські слідчі запевняють, що намагаються дістати олігарха за кордоном, він спокійно мешкає у Відні та роздає інтерв’ю, вирішуючи через своїх представників справи в Україні. Українські експерти переконані: спецслужби лише створюють вигляд бурхливої діяльності, бо щоб екстрадувати Бахматюка з Відня, потрібна лише політична воля.

«Владі це не цікаво. Вони не бачать в цьому якоїсь необхідності. Але я вважаю, якщо є такий шанс, поки він готовий взагалі до перемовин, тому що через деякий час він може взагалі змінити свою думку і не виходити взагалі на звязок. Давайте будемо сідати за стіл з кредиторами, з представниками Фонду гарантування, Національного банку України — робити щось для того, аби вирішити шляхи, яким чином будуть погашатися ці борги. Ну це ж нормальний цивілізований спосіб», — каже ще один експерт.

Щоб повернути собі гроші, Нацбанк час від часу продає з молотка невеликі підприємства Олега Бахматюка, однак цього все одно недостатньо для повної компенсації. Спроби детективів екстрадувати підозрюваного в Україну Олег Бахматюк вважає незаконними та вимагає допитувати його у безпечній Австрії.

Раніше повідомлялося, що податківцям не вдалося стягнути штраф з компанії Косюка.

Також ми писали й про те, що ТСК і НАБУ спільно боротимуться з корупцією на УЗ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу