Одна із структур «АрселорМіттал Кривий Ріг» може припинити роботу

Поділитися:

Відвал «Степовий-2», що належить комбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг», може припинити свої роботу через численні порушення природоохоронного законодавства та систематичні збитки довкіллю.

Відповідне рішення має ухвалити Держекоінспекція за дорученням Міндовкілля, повідомляє «Перший Діловий».

Інспектори ще з минулого року фіксують значні порушення при будівництві відвалу та його експлуатації. Зокрема, чимало питань викликає його близьке розташування до навколишніх сіл та до місць, де живуть червонокнижні рослини та тварини.

Окрім того, перевірка встановила, що при будівництві відвалу було представлено недостовірні дані щодо показників пилу. До того ж, і нині не проводяться заходи щодо пилоподавлення. А отже, кажуть місцеві активісти, запилення прилеглих територій триває. Торік вони навіть зверталися до суду із позовом. Однак і в першій інстанції, і апеляційний суд у його задоволенні відмовили.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на закритому засіданні 11 жовтня схвалив законопроект про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення в частині посилення відповідальності в сфері охорони природи та використання природних ресурсів.

За інформацією Державної екологічної інспекції, більше 2 мільярдів гривень збитків було завдано порушниками природоохоронного законодавства довкіллю у січні-вересні цього року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу