Очільника космічного агентства звільнили через інтернет

Поділитися:

Кабмін України прийняв рішення про звільнення голови Держкосміческого агентства Володимира Усова, при цьому сам Усов написав, що жодного аргументу такого рішення він не чув. Також він повідомив і про те, що про звільнення дізнався з повідомлень в інтернеті.

За словами Усова, Державне космічне агентство України (ДКАУ) за минулі 10 місяців досягло відмінних результатів. Зокрема, він згадував про кілька важливих контрактів, які були підписані останнім часом — угода з Caris на загальну суму 23 млрд гривень (виробництво електробусів), угода з чеськими партнерами — компанією Witkowitz, яка планує інвестиції в український «Южмаш».

Тим часом Володимир Усов сказав і про те, що корпоративна реформа так і не стартувала.

Раніше повідомлялося, що SpaceX успішно запустила в космос ракету з людьми. У Сполучених Штатах Америки здійснили успішний запуск корабля з астронавтами на навколоземну орбіту при співпраці з комерційною компанією SpaceX Ілона Маска. Пряму трансляцію з місця подій вело NASA.

Також ми писали й про амбітний план Китаю про будівництво в космосі сонячної станції. Вчені Китайської академії космічних технологій повідомили, що вони вже випробували цю інновацію і готові звести космічну станцію до 2050 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу