НСЗУ не вистачає понад 5 млрд гривень для оплати лікарням

Поділитися:

На засіданні парламентського комітету здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування в.о. глави НСЗУ заявив, що Національну службу здоров’я не вистачає близько 5,6 млрд грн на оплату медустановам, які мають договори на лікування пацієнтів з COVID-19 в стаціонарі.

“Хочу доповісти народним депутатам, що за станом на сьогодні НСЗУ не вистачає 5,6 млрд грн для забезпечення фінансування медустанов, які надають медичну допомогу пацієнтам з COVID-19 до кінця цього року” – заявив чиновник.

В.о. глави НСЗУ також зазначив, що НСЗУ вже подала відповідні документи до Міністерства охорони здоров’я та Мінфін, “щоб це питання було вирішене”.

Слід зазначити, що якщо за станом на травень 2020 року контракти з НСЗУ на лікування пацієнтів з COVID-19 в умовах стаціонару мали 240 медустанов, то в даний час такі контракти має вже 437 медустанов, і потреба в ліжкомісцях зростає.

Нагадаємо, що за допомогу пацієнтам в лікуванні коронавірусу українські медики отримали майже 4,9 млрд гривень від Національної служби здоров’я України.

Відомо, що на сьогоднішній день НСЗУ документально підтвердила створення 25 екстрених центрів медичної допомоги, для лікування пацієнтів з коронавірусів і підозрами на нього.

Раніше повідомлялося, що В Україні підтвердили 9832 нових випадки інфікування коронавірусом: на цей раз найбільше заражень зафіксували в Києві, Дніпропетровській і Запорізькій областях. Про це повідомляє глава Міністерства охорони здоров’я України на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу