НС на Південмаші – продірявився резервуар з ракетним паливом

Поділитися:

Аварійна ситуація у Дніпрі. На держпідприємстві Південний машинобудівний завод імені Макарова існує реальна загроза виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру. І пов’язана вона з витоком ракетного палива. Про це йдеться у висновках роботи урядова міжвідомчої комісії, як повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Раніше на підприємстві попереджали про можливий викид ракетного палива. А все через те, що закінчується термін використання резервуарів для гептилу — небезпечного ракетного палива. Речовина може потрапити у повітря, в зоні ураження – до 100 тисяч людей. Тож за роботу взялася міжвідомча комісія.

Там зазначили, що фактів аварійних витоків гептилу в місцях його зберігання не встановлено. Однак загроза виникнення аварійної ситуації – існує.

Наразі там вживатимуть подальших заходів – щодо безпечного зберігання та утилізування гептилу, яке зберігається на території Південмашу – до 2023 року.

До цього рідке ракетне паливо передали заводу на зберігання в 2016 році. Його повинні були утилізувати до 2020 року. Однак цього не зробили. Адже з держбюджету не виділяються кошти на ці цілі уже декілька років.

Раніше Південний машинобудівний завод імені Макарова, відомий як Південмаш, уклав п’ятирічний договір про постачання сталі.

При цьому вартість тонни, виробника товару та інші деталі Південмаш не повідомляє. Постачати сталь невідомого походження буде компанія Остмет.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу