Новий аеропорт у Дніпрі контролюватиме олігарх Коломойський

Поділитися:

Новий аеропорт, який будується у Дніпрі – залишиться під впливом олігарха Ігоря Коломойського. Про це повідомляють журналісти-розслідувачі.

Зазначають, що інвестором будівництва нового терміналу став Олександр Ярославський – багаторічний бізнес-партнер Коломойського.

А експлуатантом аеродрому залишився сам олігарх по старій схемі. За словами експертів, завадити цьому міг Антимонопольний комітет, однак навмисно не вжив ніяких заходів. Адже ухвалив рішення про відбір нового власника злітно-посадкової смуги лише через тиждень після того, як Коломойський безстроково продовжив собі сертифікат експлуатанта аеродрому.

А це означає, що встановлене Комітетом зобов’язання було порушене. Відповідно – летовище залишилося у власності олігарха. Крапку у справі торік поставив Верховний Суд, який після тривалих судових перипетій остаточно відмовився забрати у олігарха майновий комплекс аеропорту – начебто через те, що в договорі не було прописано, кому саме він буде переданий.

За даними журналістів, олігарх контролює аеропорт з 2009 року. І особисто вирішує, чиї літаки туди пускати, та які ціни на квитки встановлювати. І хоча в аеропорт роками намагаються пробитися світові авіакомпанії, проте усі їхні спроби закінчуються невдачею.

Раніше генеральний прокурор повідомила, що зараз Офіс генпрокурора активно займається справою про збитки ПриватБанку (8,3 мільярда гривень) для його правової передачі до суду.

Прокурор нагадала, що розслідування у справі ПриватБанку розпочалося ще у 2017 році, до його націоналізації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу