Норвегія готується відмовитися від вугілля

Поділитися:

Ще два роки – і Норвегія відмовиться від викопного палива. Останню вугільну копальню закриють у вересні 2023-го року. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Влада міста Лонґйїр на острові Шпіцберген розірвала контракт із паливною компанією Стор-Норске, що купує в них вугілля. Дотепер із копальні №7 постачали тверде паливо на електростанцію. Та щойно контракт розірвали, підстави для продовження роботи шахти зникли.

Більш як сторічній епосі видобутку вугілля на Шпіцбергені покладено край – про це заявив адміністративний директор компанії. Щойно відмовляться від твердого палива, енергетична система тимчасово перейде на дизель – поки влада не ухвалить рішення щодо відновлювальних джерел енергії. Із закриттям шахти автоматично ліквідують близько 80-ти робочих місць. Людей, кажуть у керівництві компанії, перенавчать для робіт в енергосистемі Арктики.

В наступні два роки, що залишилися, Стор-Норске наростить експорт вугілля, щоб збути якомога більше запасів. Нагадаємо, у 2016-му державний норвезький банк виключив з інвестиційних планів 52 вугільні компанії. Відмовився вкладати у тверде паливо й державний пенсійний фонд Норвегії.

Раніше повідомлялося, що Міненерго звинуватило УЗ у зриві перевезень вугілля.

Також ми писали й про таке: в «Укренерго» фіксують зменшення запасів вугілля.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу