Низка країн закликала своїх громадян покинути Україну

Поділитися:

Слідом за Сполученими Штатами уряди ще семи країн закликає своїх громадян, які перебувають в Україні, покинути межі держави і при можливості відмовитися від візитів найближчим часом.

Про це стало відомо після заяв Міністерств закордонних справ цих країн. Зокрема, це Чорногорія, Нідерланди, Південна Корея, Японія, Латвія, Ізраїль, Норвегія та Литва.

У МЗС Чорногорії звернулися до своїх громадян, які перебувають на території України, тимчасово з неї виїхати у зв’язку із «зі зростанням напруженості та непередбачуваною ситуацією з безпекою».

Червоний рівень небезпеки в Україні оголосило Міністерство закордонних справ Південної Кореї, де всередині країни запровадили заборону на виїзд до країни.

До громадян Нідерландів звернувся посол у Києві, порекомендувавши їм терміново виїхати з країни, уникаючи при цьому територій, що межують із Росією та Білорусією.

Японія також закликає своїх співгромадян відмовитися від відвідувань України, а тим, хто вже в ній – виїхати.

МЗС Ізраїлю у свою чергу попередило про небезпеку перебування на території України та оголосило евакуацію ізраїльських дипломатів та їхніх сімей. Самих громадян у відомстві закликали, окрім рекомендацій покинути межі держави, «у будь-якому разі уникати наближення до вогнищ напруженості». Бажаючим вирушити найближчим часом до України рекомендують переглянути своє рішення та тимчасово відкласти його.

Водночас, Міністерство у своєму зверненні до співвітчизників жодного разу не згадало Росію та можливість її вторгнення.

У Латвії навпаки, МЗС прямо і чітко означило ризики перебування в Україні сьогодні. У повідомленні звернення йдеться, що через «серйозну загрозу безпеці з боку Росії поблизу кордону з Україною та реальну загрозу ескалації ситуації».

Норвежцям рекомендують виїхати з країни, а тим, хто збирається поїхати в Україну, відмовитись від своїх планів на невизначений термін, вказавши у вигляді причин: напружену ситуацію з безпекою та ескалацію з боку Росії. З цих причин МЗС Норвегії радить відмовитися від поїздок до Білорусії, за винятком її столиці – Мінська.

Тим часом, нагадаємо, що НАТО пригрозило Росії наслідками через Україну.

Раніше ми писали про те, які грошові збитки завдали військові події українській державі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу