Німеччина може спростити працевлаштування українців

Поділитися:

З 1 квітня Німеччина планує спростити працевлаштування українців на сезонні роботи через те, що своїх рук не вистачає навіть в карантин. Місцеві аналітики підрахували, що в сільському господарстві Німеччини не вистачає 300 тисяч робітників.

Так, українці традиційно довгі роки їздять збирати урожай в найближчу Польщу. Німеччина ж, де за ту ж роботу платять удвічі-втричі більше, залишалася закритою через складнощі з офіційним працевлаштуванням.

Слід зазначити, що Берлін хоче використовувати в Україні схему, ідентичну тій, яку в цьому році вперше застосували в Грузії. Тепер через держагентство зайнятості можна на три місяці поїхати до Німеччини і офіційно працювати на сільськогосподарських роботах. Однак мова йде лише про тимчасове працевлаштування виключно в “полях”. І поки спрощення ще тільки обіцяють, більшість їде за підробленими документами і влаштовується нелегально.

Згідно з даними компанії Personal Service, 40% українців шукають роботу в Німеччині.

При цьому крім сезонних робіт, в Німеччині на цей рік обіцяють багато вакансій для іноземців в сфері обслуговування: офіціанти, прибирання номерів, допомога на кухні. Крім того, з початком польових робіт будуть масово набирати на збір і сортування спаржі навесні, влітку – на збір ягід і фруктів, а восени на гарбузове ферми. Також в Німеччині є робота для водіїв, медичних сестер і будівельників.

Нагадаємо, що через труднощі пандемії коронавірусу частина трудових мігрантів зі Східної Європи стала масово повертатися додому. Зокрема, зараз найсильніші міграційні потоки спостерігаються щодо Румунії – туди за останній період повернулося 1,3 млн громадян.

Раніше повідомлялося, що Німеччина візьметься за реалізацію проекту в сфері медичних установ України. Так, виділено трохи більш як 13 млн євро для ремонту і посилення 12 лікарень в східних регіонах нашої країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу