НБУ відсудив нерухомість у олігарха Жеваго

Поділитися:

Справа на 43,5 тисячі квадратних метрів. НБУ відсудив столичну нерухомість у Київського суднобудівного-судноремонтного заводу, який пов’язують з Костянтином Жеваго. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що ще кілька судових суперечок регулятор виграв восени – але вже з фармацевтичною компанією.

Тоді йшлося про також ряду об’єктів нерухомості в центрі Києва. При цьому, в АРМА передали корпоративні права, грошові кошти і 26 об’єктів нерухомості більш ніж на 2,5 мільярда гривень. І це все – в рамках провадження у розтраті грошових коштів банку “Фінанси і кредит”. Його кінцевий бенефіціарний власник – також Костянтин Жеваго.

У 2015 році іноземні банки зняли з української фінустанови 113 млн доларів через невиконання зобов’язань, що призвело до ліквідації фінустанови. Чи дійсно олігарх і ще семеро осіб з його оточення, яким повідомили про підозру у справі, незаконно розтратили кошти банку, зараз з’ясовують слідчі.

Нагадаємо, що в прес-службі Агентства з розшуку та менеджменту активів повідомили про те, що Кабінет Міністрів України схвалив законопроект «Про внесення змін до статті 452 Митного кодексу України». Відомо, що документ регулює питання автоматизованого доступу АРМА до джерел інформації про активи, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні.

Раніше повідомлялося, що суд повторно зняв обмеження на відчуження 50,3% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

Відомо, що комбінат належить Ferrexpo AG Switzerland, єдиному акціонеру підприємства, мажоритарним власником якого є олігарх Костянтин Жеваго. Це рішення не може підлягати сумніву.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу