Названо продукт, який в Україні фальсифікують найчастіше

Поділитися:

Вершкове масло в нашій країні шахраї підробляють частіше за інші продовольчі товари. Серед таких зловмисників є і виробники масла. Вони додають в продукт рослинні жири. Про це повідомила глава Держпродпотребслужби (Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів) Владислава Магалецька під час зустрічі з представниками ЗМІ.

За словами глави Держпродпотребслужби, серед харчових продуктів вершкове масло займає перше місце по фальсифікатах. Про це говорять разючі дані перевірок. У 2019 році Службою здійснені 19 тисяч перевірок харчових продуктів на виробництвах і торгових точках. І в 90 відсотках випадків виявлення фальсифікацій підробленим виявлялося саме вершкове масло. Підробок сметани й молока значно менше.

Магалецька зазначила, що вершкове масло приносить виробникам хороший дохід. А рослинні жири роблять його виробництво дешевшим.

Нагадаємо, Україна активно імпортує вершкове масло з Європи.

Також раніше ми написали про те, що в Україні виробництво вершкового масла стрімко зростає, що знижує цінову вартість товару на ринку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу