Названі регіони України, які можуть виявитися в «червоній» карантинній зоні

Поділитися:

Головний санітарний лікар України заявив, що крім Прикарпаття, де вже введено «червоний» рівень епідемічної небезпеки, і Буковини, де такі обмеження будуть діяти з 1 березня, ситуація є загрозливою ще в семи регіонів України.

«Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська і Тернопільські області знаходяться в помаранчевому рівні епідемічної небезпеки. Тобто ці області потенційно також можуть найближчими днями бути переведені в «червоний» рівень », – зазначив чиновник.

Відомо, що «червоний» рівень вводиться, коли рівень госпіталізацій протягом трьох днів на 100 000 населення перевищує цільовий показник в 60 осіб або коефіцієнт виявлення випадків інфікування протягом останніх семи днів перевищує цільовий показник в 20%.

Слід зазначити, що за тиждень темпи зростання числа пацієнтів в лікарнях, які спеціалізуються на COVID-19 виросли з 15% до 25%. Щодня в ці лікарні госпіталізують на 50-60% більше пацієнтів, ніж виписують. Середня зайнятість ліжок в «ковідних» лікарнях Чернівецької області становить 60%.

Так, за останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в таких регіонах:

  • Івано-Франківська область (892),
  • Львівська область (696),
  • Вінницька область (694),
  • Чернівецька область (670),
  • Закарпатська область (621).

На цьому тижні в цілому в Україні протягом трьох днів поспіль число нових виявлених хворих COVID-19 перевищує 8000.

Нагадаємо, що в середу, 24 лютого, на території України відновлюється система адаптивного карантину, яка раніше була розроблена Міністерством охорони здоров’я України для протистояння пандемії коронавірусу. Про це свідчить постанова уряду.

Раніше повідомлялося, що в Україні знову оновився список так званих карантинних зон. Про це свідчать дані з боку Міністерства охорони здоров’я України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу