Названі найбагатші аграрії у світі

Поділитися:

Новий список аналітичного видання Forbes свідчить про те, що Китай, як і раніше, займає лідируюче місце у списку найуспішніших аграріїв у світі. Причому, як за кількістю тих, що увійшли до Топ-10, так і за грошовими обсягами зароблених капіталів.

До десятки найбагатших аграріїв світу також увійшли громадяни США, Росії, Чехії та Саудівської Аравії.

Отже, лідируючу позицію у списку займає Лю Йоншин із заробленим капіталом у 6,6 мільярда доларів. Він свого часу відокремився від брата, котрий виявився, до речі, другим у відповідному списку, заснував компанію і успішно займається продажем кормів для худоби.

Лю Юнхао посів друге місце, а на рахунку має 4,6 мільярда зароблених на свинарстві грошей.

На третьому місці розмістилася пара зі США – Стюарт та Лінда Резніки, чий заробіток за 2021 рік досяг 4 мільярдів доларів. Подружжя займається продажем мигдалю, апельсинів, грейпфрутів та інших корисних для здоров’я продуктів. Відомо, що Стюарт має українське коріння, зокрема, його дід свого часу емігрував з України.

Четверте місце дісталося Принцу Султану бін Мохаммеду бін Сауду Ал Кабіру із Саудівської Аравії (3,8 млрд доларів за виробництво молока та діяльність конезаводу).

На п’ятому місці Гаррі Стайн із Америки з капіталом 3,5 млрд доларів. Він є власником насіннєвої імперії.

Шосте місце законно посідає Андрій Бабіш із Чехії з 3,4 млрд доларами на рахунках. Він спеціалізується на обробці 100 тисяч га землі.

На сьомій позиції списку розташувався Вадим Мошкович із Росії з капіталом у 2,3 млрд доларів, зароблених на продажі горілки, нафти та нерухомості. На даний момент він також займається обробкою землі та виробляє свинину та цукор.

Восьме місце належить Цінь Інліні. Він заробив 2 млрд доларів, ставши найбільшим свиноводом у Китаї.

Дев’яте місце відведено для Фу Гуанміня (1,5 млрд доларів) – птахівник та постачальник м’яса курей для мережі ресторанів швидкого харчування.

Замикає Топ-10 найбагатших аграріїв Бао Хоншин із Китаю, на рахунку якого 1,3 млрд доларів за розробку, виробництво та торгівлю кормами для свиней, розведення їх, а також за торгівлю зерновими.

Незважаючи на лідерство китайських компаній в аграрній галузі, все ж таки не всім вдається утримувати верхні позиції. Нагадаємо, що дві найбільші китайські компанії залишили рейтинг світових лідерів із капіталізації.

Раніше ми також писали, що найбагатший українець зумів за один рік подвоїти свій капітал.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу