Названі міста України, які стали лідерами за умовами для ІТ-галузі

Поділитися:

Найкращі міста для розвитку ІТ-галузі та відповідно для роботи працівників цієї сфери визначили в Україні. Про це повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

У п’ятірці лідерів – Івано-Франківськ, Львів, Вінниця, Харків та Тернопіль. При цьому, Київ, що завжди був лідером за можливостями для ІТ-спеціалістів — у рейтингу посів 7 місце. Аналітики зазначають – основним недоліком столиці є найвища вартість нерухомості.

Тож, нині перше місце посідає Івано-Франківськ з оцінкою у 8,8 бали із 10-ти можливих. Де при місячній зарплаті у 1400 доларів, невелика орендна плата і вартість нерухомості при купівлі. При цьому IT спільнота у місті розвинена досить непогано.

У Львові представники IT-сфери отримують близько 1825 доларів. І саме у цьому місті проживають майже 15% українських айтішників. Хоча вартість нерухомості і вдвічі дорожча за Франківську. На третій позиції – Вінниця. Айтішники люблять це місто за чистоту та доглянутість, а також за динаміку, з якою воно розвивається.

А от у Харкові багато можливостей для професійного розвитку IT-спеціаліста, багато вакансій у цій сфері, а також непогана зарплата – у середньому – 1600 тисяч доларів. Тернопіль посів п’яту сходинку завдяки хорошому стану комунікацій та медичній системі, гідній оплаті та відносно невисокій вартості нерухомості.

Раніше повідомлялося, що у Державній службі статистики України заявили про збільшення рівня номінальної заробітної плати на 1,7%. Про це свідчить відповідна статистика відомства.

Також ми писали, що середня номінальна зарплата штатного працівника українських підприємств, установ чи організацій у лютому становила 12 тисяч 490 гривень, що на 212 гривень більше порівняно з січнем із показником у 12 тисяч 337 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу