NASA провело політ вертольота на Марсі

Поділитися:

У Національному управлінні з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) повідомили, що свій перший випробувальний політ на Марсі зробив вертоліт-безпілотник Ingenuity. Відомо, що він прибув на червону планету разом з марсоходом Perseverance 18 лютого.

Згідно з даними, висота першого польоту склала близько трьох метрів. Сам політ тривав 40 секунд. Слід зазначити, що надалі під час випробувань вертоліт планується підіймати до п’яти метрів.

Апарат Ingenuity оснащений двома камерами, а також складає в діаметрі 1,2 м і важить 1,8 кг. Він також оснащений двома камерами. Вчені відзначають, що перед кожним новим польотом вертольоту потрібно буде чекати п’ять днів підзарядки.

Нагадаємо, що 18 лютого марсохід NASA «Персеверанс» здійснив вдале приземлення на Марс. Про це повідомляє американське космічне агентство на своїй сторінці в Twitter. Відомо, що вперше марсохід з ракетою-носієм Атлас-5 покинув космодром США 30 липня 2020 року.

Раніше повідомлялося, що це вже п’ятий успішно запущений марсохід США – він продовжить геологічні дослідження своїх попередників. Відомо, що інженери NASA перевірили ходову частину марсохода, роботу коліс і інших деталей марсохода. Спочатку Perseverance ( «Наполегливість») проїхав чотири метри, потім покрутився на місці і проїхав ще 2,5 метра.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу