“Нафтогаз” не підвищуватиме ціну на газ в грудні

Поділитися:

Після того як вартість газу різко зросла на 35% після виборів, підіймати ще раз ціни на блакитне паливо в грудні не будуть. Про це повідомили в НАК “Нафтогаз”.

“Газопостачальна компанія” Нафтогаз України “не підвищує ціну газу на грудень. Ціна для наших клієнтів в грудні залишиться на рівні листопада і складе: 6,33 грн за кубометр з ПДВ в рамках тарифу” Місячний “. 6,45 грн за кубометр з ПДВ в рамках тарифу “Річний”. Без урахування вартості розподілу. Адже за доставку газу люди платять облгазам “- йдеться в повідомленні компанії.

Відомо, що залишити ціни на рівні листопада дозволяє європейська кон’юнктура, досить тепла погода і той факт, що оптова ціна газу не змінилася. А якщо хтось говорить, що дорого імпортувати – вони просто максимізують прибуток – вважають фахівці.

Слід зазначити, що тарифи на газ діють тільки для клієнтів компанії. Напередодні “Нафтогаз” повідомив, що зараз компанія обслуговує вже понад 300 тисяч клієнтів, що становить приблизно 2,5% від загальної кількості споживачів на ринку газу.

Нагадаємо, що в правлінні «Нафтогазу» заявили, що шанси на завершення будівництва російського «Північного потоку-2» таять на очах, чому сприяють нові санкції США.

Раніше повідомлялося, що в НАК «Нафтогаз» України висунули ідею випустити нові облігації і коштом цього викупити старі свої єврооблігації, які раніше були виставлені на продаж з погашенням до 2022 року. Йдеться про суму в 335 млн доларів, як повідомляє прес-служба компанії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу