НАБУ знайшло мільйони готівки у родичів ексзаступниці голови ДПС Наталії Рубан

Поділитися:

Близько 18 мільйонів гривень готівкою та 85 грам можливо золотих злитків виявили правоохоронці у банківському сейфі родича ексзаступниці очільника Державної податкової служби Наталії Рубан. Таку знахідку під час обшуків зафіксувало Антикорупційне бюро разом зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Про це пишуть ЗМІ, посилаючись на співрозмовників в антикорупційних органах.

Йдеться про кримінальне провадження за фактом можливого зловживання службовим становищем колишньою заступницею голови служби. Як підозрюють слідчі, за її сприяння були не проведені перевірки у київських забудовників та сталося ухилення від сплати податків.

Було встановлено, що чоловік доньки Рубан, Сергій Неділько, у 2019-20 роках купив у ТОВ «Декоплюс» машиномісце та веломісце у ЖК «Французький бульвар 2» за 6,7 мільйона гривень, які через пару днів реалізував за майже ринковою ціною – за 31,6 мільйона гривень. Слідство вважає, що в цьому допоміг відділ продажу житлового комплексу «Французький бульвар 2» «Буд Кепітал». У зв’язку з цим НАБУ провело обшук у банківському сейфі зятя ексзаступниці голови ДПС і знайшло там: близько 535 тисяч доларів; 95 тисяч євро; 85 грамів золота; два діаманти та вісім золотих монет. При цьому, слідчі стверджують, що у Неділька нема таких доходів. До всього, він у 2021-му купив нежитлове приміщення за 5,5 мільйона гривень, а його дружина (донька ексчиновника Держподаткової служби) – майнові права у житловому комплексі Signature Residence на більше ніж 17 млн ​​грн.

З огляду на це НАБУ та САП підозрюють, що все вищезазначене було отримане від протиправної діяльності ексзаступниці голови ДПС Рубан.

Водночас ВАКС не арештував майно, оскільки речі з сейфу не містять слідів злочину і нема доказів їх протиправного походження. САП оскаржила судове рішення.

Також повідомлялося, що народний депутат від партії «Слуга народу» Сергій Кузьміних вимагав у постачальника медичного обладнання гроші у вигляді 30% відкатів від сум договорів, укладених з комунальною лікарнею.

Окрім того, детективи Національного антикорупційного бюро підозрюють у хабарництві керівника відділу Офісу генпрокурора.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу