НАБУ завершило розслідування справи проти власника групи «Альтком»

Поділитися:

Рослідування справи щодо Олександра Тісленка, власника групи будівельних компаній «Альтком» – завершено. Про це повідомляють в Національному антикорупційному бюро, повідомляють журналісти телеканалу «Перший Діловий».

Наразі, матеріали справи відкриті адвокатам для ознайомлення перед складанням обвинувального вироку. За даними слідства, Тісленко неодноразово особисто та через підконтрольних йому осіб давав хабарі колишньому голові «Укравтодору» Славоміру Новаку. За це Новак погоджував відтермінування здачі робіт та не розривав договори. Упродовж 2017-2019-го років Новак отримав від Тісленка 575 тисяч доларів та 70 тисяч євро.

Самого Новака НАБУ спільно з польськими правоохоронцями підозрюють у привласненні коштів міжнародних організацій, які призначалися на ремонт доріг в Україні та корупційних оборудках як на Україні так і на території Польщі. Йому загрожує позбавлення волі до 15-ти років.

Раніше ми повідомляли, що екскерівник «Укравтодору» отримав нове звинувачення.

Також ми писали, що Служба безпеки у Черкаській області викрила схему розкрадання коштів у «зелених» енергетиків. Так, ще у 2019 році підприємець облаштував власну сонячну електростанцію та зареєстрував її як 100 окремих домогосподарств. Таким чином він продавав електроенергію за спрощеною процедурою, без отримання ліцензії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу