НАБУ затримало голову Кіровоградської області за хабар

Поділитися:

Національне антикорупційне бюро України викрило у хабарництві голову Кіровоградської ОДА Андрія Балоня, якого затримали через скандал з хабаром на суму в 1,8 млн доларів. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Відзначимо, що сама прес-служба НАБУ поки що офіційно ніяких імен не підтверджує. Відомо лише, що мова йде про скандал, в якому замішані місцеві чиновники і керівник регіонального відділення влади.

Тоді перші спробували запропонувати останньому хабар в розмірі 1,8 млн доларів в обмін на те, що орган закриє очі на його неправомірну діяльність.

Кошти мали перерахувати відразу в декілька траншів, перший з яких налічував 100 тисяч гривні.

“Перший транш в 100 тис. Грн чиновники ОДА отримали в червні 2020 року, що зафіксовано в матеріалах слідства. Під час передачі другого – в 250 тис.грн – викриті на гарячому”, – повідомляє прес-служба НАБУ.

На даний момент у цій справі офіційно затримані голова ОДА і його співучасник. Поки що детективи НАБУ продовжують вести розслідування.

Як повідомлялося раніше, Національне антикорупційне бюро України почало кримінальне провадження через занадто високого тарифу на відправку міжнародних посилок з боку «Укрпошти».

Відповідна справа проти компанії вже було внесено на розгляд Вищої антикорупційного суду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу