НАБУ зайнялося газовими угодами Ігоря Коломойського

Поділитися:

Національне антикорупційне бюро розслідує справу за фактом можливих домовленостей українських високопосадовців з олігархом Ігорем Коломойським щодо передачі йому державного «блакитного палива» з підземних сховищ вартістю понад 100 мільярдів гривень.

Відомо, що кримінальне провадження відкрив Офіс генерального прокурора. З такою вимогою звернувся колишній очільник Служби безпеки, а нині – народний обранець від політпартії «Батьківщина» Валентин Наливайченко.

«Звернувся до керівників правоохоронних органів із вимогою втрутитися у ситуацію зі спробою державних чиновників та структур олігарха Коломойського присвоїти природний газ у підземних газових сховищах України», — сповістив Наливайченко у Facebook.

За даними з Єдиного реєстру досудових розслідувань, розслідування розпочалося 19 листопада 2021 року. Під витягом з ЄРДР поставлено підпис прокурора другого відділу управління процесуального керівництва, підтримки державного звинувачення та представництва у суді САП Юрія Олефіра.

Раніше журналісти-розслідувачі повідомляли, що 26 жовтня НАК «Нафтогаз України» погодив передачу газу «Укрнафті», котрою керує Коломойський. Загальний обсяг претензій — 9 мільярдів метрів кубічних газу на 240 мільярдів гривень. Схема була затверджена 30 листопада під час зборів акціонерів «Укрнафти». «Блакитне паливо» було видобуте та використане населенням у 2013-2017 роках, однак документально купівля та продаж не були оформлені через те, що «Укрнафта» відмовилась підписувати договори.

Згідно зі звітом за перше півріччя поточного року, «Нафтогазом» було офіційно визнано за Коломойським 700 мільйонів кубометрів газу на 20 мільярдів гривень.

Як відомо, «Нафтогазу» належить половина акцій «Укрнафти», близько 40% – акціонерам групи «Приват».

Раніше повідомлялося, що юристів із США підозрюють у допомозі Коломойському при відмиванні грошей.

Також ми писали, що родина судді, яка ухвалила незаконне рішення щодо «Приватбанку» на користь Коломойського, контролює великий нафтогазовий бізнес.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу