НАБУ та САП не хочуть помічати порушень в УЗ

Поділитися:

Антикорупційні органи закривають очі на відверто корупційні схеми: Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура не хочуть помічати ознаки оборудок в «Укрзалізниці». Таке повідомляють журналісти «Першого Ділового», посилаючись на інші ЗМІ.

Журналісти з’ясували: нині на розгляді Антикорупційного суду перебуває лише шість кримінальних справ НАБУ і САП, яким близько 5 років. А решта випадків зловживання та розкрадання залишаються непомітними для антикорупціонерів.

Розслідування шести кримінальних справ почалися ще у 2016 та 2017 роках. Половина з них стосується співпраці «Укрзалізниці» з компанією «Вог Аеро Джет» щодо поставок палива. Як, наприклад, те, що службовці держкомпанії у змові з посадовцями «Вог Аеро Джет» штучно завищили вартість палива, чим завдали збитків залізниці на 92 мільйони гривень. Або ще одна справа того ж 2016 року — щодо нанесення 40 мільйонів збитку держкомпанії на схемі позичання палива у «Вог Аеро Джет».

Загальний збиток за цими справами — трохи більше ніж 300 млн грн. Однак це далеко не увесь масштаб корупції на залізниці. Адже лише у 2020 році збиток «Укрзалізниці» досяг 12 мільярдів гривень. Тобто, детективи НАБУ з 2016 року бачать лише 2 із половиною відсотки від усіх корупційних схем — в «Укрзалізниці».

Раніше повідомлялося, що НАБУ підписало меморандум з Британією з приводу спільної безпеки.

Також ми писали й про те, що суд зобов’язав НАБУ відкрити провадження проти чиновників «Енергоатому».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу