На українців чекає локдаун з 23 грудня по 15 січня

Поділитися:

Повному локдауну в Україні бути. Жорсткі обмеження введуть з 23 грудня по 15 січня. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Які саме обмеження передбачатиме посилений карантин – поки подробиць немає.

Зазвичай, під час локдауну нормально функціонують тільки організації, що надають основні товари та послуги: продуктові магазини і аптеки.

Також локдаун може передбачати закриття кордонів країни, введення комендантської години, скасування міжнародного і міжміського транспортного сполучення, закриття навчальних закладів, закладів громадського харчування та розваг тощо.

Наскільки згубний вплив матиме це на економіку країни – залишається лише припускати. Тільки через карантин вихідного дня підприємці втрачають 30% від прибутку. А торгові центри заявляли, що місяць карантинних вихідних призведе до збитків рітейлерів більш ніж 15 млрд гривень. ТРЦ не дорахуються мінімум 5 млрд гривень.

Нагадаємо, що в Комітеті Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій повідомили, що попри очікуваний локдаун, такі установи, як школи та садки закриватися не будуть.

Раніше повідомлялося, що так званий інтелектуальний локдаун розглядають в українському уряді замість повного, оскільки він дозволить не настільки жорстко обмежувати життя громадян. Головна різниця полягає в тому, що кожне місто зможе вносити корективи до переліку обмежень виходячи з тієї ситуації, яка є на місці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу