На українців чекає аномально спекотне літо

Поділитися:

Літо в Україні відзначиться високими температурними показниками, проте спека чергуватиметься дощами з грозами. Загальний прогноз на всі місяці 2021 року склала представник Гідрометеорологічного інституту Віра Балабух за допомогою експерта Леоніда Горбаня.

Деякі передбачення синоптиків вже виправдалися. Наприклад, Балабуха і Горбань писали про те, що перша половина січня поточного року буде теплою, а ближче до кінця вдарять морози. Зараз в нашій країні дійсно дуже холодно, стовпчик термометра у столиці падає вранці до мінус 17 градусів за Цельсієм. У лютому, прогнозують синоптики, снігу і дощів буде мало. А холоди змінюватимуться теплою погодою.

Справжню весну слід чекати у другій декаді березня. У перші 10 днів країну накриє сніговий покрив, вдарять холоди. Іноді сніг змінюватиметься дощем. По-справжньому тепло стане лише в останніх числах квітня. У першій половині травня підуть дощі, погода буде теплою. А в другу половину стане прохолодно, піднімуться сильні вітри.

Червень розпочнеться з високої температури з дощами. В середині першого літнього місяця погода відзначиться комфортом, дощі припиняться. Дуже спекотним очікується липень, але спеку пом’якшать часті опади у вигляді дощу. В середині липня очікується аномальна спека, яка триватиме до середини серпня. Дощі накриють Україну в другій половині останнього літнього місяця. Наприкінці серпня стане незвично холодно.

Нагадаємо, до 26 серпня в Карпати прийшла справжня зима зі снігом.

Також раніше ми написали про те, що ще на початку грудня минулого року в уряді заговорили про жорсткий локдаун у січні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу