На українських дорогах з’являться приховані ваги для боротьби з перевантаженням

Поділитися:

На одній з ділянок траси Чугуїв – Мілове на Харківщині ведуться роботи з облаштування вагового комплексу, який буде працювати у повністю автоматичному режимі. Такі дані надали у САД Харківської області.

Станом на зараз вже змонтовано металеву рамку, а також вбудовано спеціальні датчики, які будуть зчитувати вагу під час руху фур та іншого вантажного транспорту. Останні «зашили» у асфальтобетонному покритті дороги. Система має назву WIM (Weigh-in-Motion), вона є цифровою, передає дані до «Укртрансбезпеки».

Такі комплекси стануть на заваді постійного руйнування доріг через перевантаження. Згідно зі статистикою, кожна четверта вантажівка на дорогах України їздить з перебільшення граничних показників. Наразі відомо, що Одеська область стала лідером за перевантаженими фурами. За підсумками січня-серпня 2020 року Національна поліція України у співпраці з інспекторами Укртрансбезпеки склала приблизно 8500 протоколів на українських водіїв за порушення норми габаритно-вагових параметрів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України, посилаючись на слова міністра.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ