На українських дорогах з’явиться ще 600 камер відеофіксації

Поділитися:

В Україні за три-чотри роки на дорогах встановлять 600 камер автоматичної фотовідеофіксації порушень Правил дорожнього руху. Про це повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ.

За словами радника глави МВС Івана Варченка, минулого року в Києві та області стартувала система автофіксації порушень на дорогах. Запрацювали 55 камер.

Він розповів, що в Україні щорічно стається близько 150 тисяч аварій, які забирають життя 3,5 тисяч українців. За статистикою, третина аварій стається через перевищення швидкості. 20% ДТП – через неправильне маневрування, 10% – з вини водіїв у нетверезому стані.

Представник МВС зазначив, що у зв’язку з цим уряд наприкінці минулого року ухвалив Стратегію безпеки дорожнього руху. Вона передбачає, що смертність на українських дорогах має знизитися щонайменше на третину до 2024 року. Цьогоріч на її реалізацію передбачені 2,4 млрд грн. Гроші, зокрема, спрямують на будівництво новітніх кільцевих розв’язок, освітлення переходів, на систему автоматичної фотовідеофіксації.

Нагадаємо, в листопаді минулого року в Нацполіціі повідомляли, що за 2020 рік 26 тисяч людей постраждали в ДТП.

Також ми повідомляли, що в наглядовій рады Інституту безпеки дорожнього руху вважають, що Міністерство внутрішніх справ може приховувати дані про ДТП в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу