На Рівненській АЕС встав один з енергоблоків

Поділитися:

У ніч на 12 грудня на Рівненській АЕС сталася надзвичайна подія, яка призвела до зупинки одного з енергоблоків. Перший блок відключився від мережі після того, як спрацював автоматичний захист по факту відключення турбін. Таке повідомлення оприлюднила пресслужба станції.

Станом на зараз відомо, що жодної небезпеки немає, порушень умов безпечної експлуатації енергоблоку не зафіксовано. Всі стани перевірені – ані підвищення радіаційного, ані проблем з протипожежним, ані порушень екологічного не було. Все знаходиться у нормі. Натомість причини, які призвели до зупинки першого енергоблоку, наразі з’ясовуються.

Також у пресслужбі повідомили й про те, що енергоблок №2 працює у штатному режимі, сумарне навантаження складає 430 МВт. Два інші енергоблоки – третій та четвертий – знаходяться на планово-попереджувальному ремонті.

Раніше повідомлялося про те, що на Запорізькій АЕС запустили другий енергоблок. Цей енергоблок Запорізької АЕС 104 дні перебував у ремонті. За цей час на енергоблоці провели всі роботи за регламентом і понад регламенту, проведені капітальний і середній ремонт основного і допоміжного обладнання.

Також ми писали, що «Турбоатом» активно будує третій блок ХАЕС.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ