На кліматичному саміті був прийнят підсумковий документ

Поділитися:

У Глазго (Шотландія) відбулася двотижнева Конференція ООН з клімату COP26. Нараду представників кліматичного саміту для ухвалення підсумкового документу довелося продовжити на один день.

В результаті підсумковий документ прийнятий, однак він не має жорстких вимог або обмежень. Проте, незважаючи на лояльність членів Конференції ООН, для 197 країн висунуто завдання про надання звіту щодо темпів досягнення кліматичних цілей за COP26.

Держави зобов’язані повідомити про прогрес наступного року на відповідній Конференції, що відбудеться у Єгипті.

До речі, Індія та Китай не підтримали ідею різкої відмови від вугільної енергетики, завдяки чому в документі немає жорстких формулювань із вимогами.

Генеральний секретар ООН назвав підсумковий документ відображенням інтересів, протиріч та поточним станом політичної волі країн у світі. Проте Антоніу Гутерріш заявив, що незважаючи ні на що, держави зобов’язані підтримувати основну ідею та мету обмежити зростання підвищення глобальної температури на 1,5 градуса.

Він також додав, що члени саміту не досягли єдиних рішень щодо «переходу в режим надзвичайної ситуації», відмови від вугілля, припинення субсидування викопного палива, захисту вразливих співтовариств та виконання фінансових зобов’язань (100 мільярдів доларів), спрямованих на боротьбу зі зміною кліматичної кризи.

На завершення спічу, Генсек ООН мотивував колег не відступати, відзначаючи, що прогрес може бути уповільненим, проте він повинен бути заради порятунку життів. “Ніколи не здаватися. Ніколи не відступати. Продовжуйте рухатися вперед», – сказав Гутерріш.

Раніше ми писали про те, що 26 Конференція Рамкової конвенції ООН про кліматичні зміни розпочалася в шотландському Глазго.

Також ми писали про плани досягнення кліматичної нейтральності України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу