На форум YES потрапили тільки обрані ЗМІ — подробиці

Поділитися:

Вперше з початку пандемії в Києві відкрився міжнародний форум — «Ялтинська європейська стратегія» (YES). Але, як виявилося, призначений він далеко не для всіх — так «Першому Діловому» телеканалу відмовили в присутності на форумі.
До окупації Криму він проходив в Ялті, нині, тимчасово — в Києві.

Попри відкриту акредитацію на захід потрапили тільки обрані ЗМІ. Переважно з топканалів. Решта отримали відмову організаторів з посиланням на міркування безпеки під час пандемії коронавірусу.

Журналісти «Першого Ділового» відправили організаторам дві заявки на участь у форумі та вже підготували знімальну групу, але отримали відмову в останню хвилину.

Тому, хоча сам форум і підіймає важливі для України питання, такі обмеження для ЗМІ виглядають щонайменше дивно і порушують норми закону про вільний доступ до інформації.

Пізніше учасники заходу неофіційно нам повідомили, що «Перший Діловий» не допустили на форум через те, що канал висвітлює порядок проти олігархів — зокрема підтримує закон про деолігархізацію. «Перший Діловий» не раз демонстрував, що захищає, перш за все, простих українців, їх інтереси та підтримує лінію Президента України та РНБО в боротьбі з олігархами.

Цікаво, що сам форум YES заснував у 2004 році Віктор Пінчук, який сам, можливо, підпадає під антиолігархічний закон. На нього були допущені й провідні ЗМІ олігархів. Як вдалося помітити, за підсумками форуму, ЗМІ олігархів активно поширювали меседж на підтримку ініціативи Людмили Денисової, яка зажадала відправити закон про деолігархізацію до Венеціанської комісії на перевірку його законності.

З’їхалися в цьому році до Києва представники понад двох десятків країн, в основному це західні країни — давні друзі України. Також прибули сюди більше сотні спікерів.

Раніше повідомлялося, що Зеленський виступив на форумі «Ялтинська європейська стратегія».

Також ми писали й про те, що Зеленський 16 вересня відвідає Міжнародний форум у Львові.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу