На домашню роботу пропонують ввести податок в 5%

Поділитися:

5% за роботу з дому – нове оподаткування пропонує ввести Дойче Банк. Йдеться про стягнення з кожної зарплати, тому і сума буде різною, залежно від ставки кожного працівника. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що на отримані гроші фінустанова пропонує допомагати тим, хто через особливості професії не може виконувати свою роботу дистанційно. Тому кожен раз піддає своє життя і здоров’я більшому ризику. До того ж, працівники з дому не витрачають грошей на громадський транспорт.

За приблизними підрахунками, такий податок зможе поповнити державний бюджет Сполучених Штатів на 48 млрд доларів, а Великобританії – на 9 млрд доларів. За задумом, податок платити будуть безпосередньо роботодавці, які дозволяють своїм підлеглим працювати з дому. На самозайнятих та осіб з низьким доходом норма не буде поширюватися.

Нагадаємо, що за станом на початок жовтня кількість віддалених вакансій зросла в порівнянні з січнем на 22%.

Найбільше така робота цікавить молодих і активних українців. Так можна поєднати роботу і подорожі, пожити в різних місцях, виїхати зимувати в теплі країни і багато чого ще.

Раніше повідомлялося, що новий законопроект прийняли у Верховній Раді. Документом регулюється положення про дистанційну роботу громадян України. Відомо, що за проект закону проголосували 311 народних депутатів.

Так, законопроект пропонує розмежувати поняття надомної праці і дистанційної праці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу