На Дніпропетровщині можуть почати видобуток урану

Поділитися:

У Дніпропетровській області на двох ділянках мають намір почати видобуток урану. На думку екоактивістів, видобуток уранових руд означає утворення ще одного полігону небезпечних відходів поблизу селищ Дніпропетровщини. Зокрема, це стосуватиметься Божедарівської, Криничанської, Миколаївської, Саксаганської та Солонянської сільської територіальної громади.

Крім того, екоактивісти підкреслили, що переробка радіоактивних відходів цієї галузі в Україні не практикується. Тому, в свою чергу, вони закликали небайдужих громадян писати свої пропозиції та зауваження Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів. Також вони заявили, що зараз продумують стратегію, аби запобігти видобутку урану в області.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони навколишнього середовища і природних ресурсів розповіли про майбутні зміни у Чорнобильській зоні.

Також у Мінекології заявляли, що на сьогодні в Чорнобилі реалізується 16 проектів міжнародної технічної допомоги з виведення з експлуатації та вдосконалення системи поводження з радіоактивними відходами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу