На Банковій вирішили боротися з контрабандою

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський анонсував нові заходи по боротьбі з нелегальною контрабандою, вказавши, що дієвим механізмом протидії системі може стати координаційний обмін інформацією з суміжними державами. Йдеться про взаємовигідну співпрацю з метою викорінити контрабанду на територіях країн, повідомив глава держави в рамках своєї зустрічі з представниками бізнесу в Хмельницькій області.

Як сказав у своїй прямій мові український президент, в цьому питанні Україна могла б налагодити контакт з Угорщиною.

Разом з тим, політик підкреслив, що повністю знищити існування контрабандної діяльності в межах країни – навряд чи вийде, але в рази зменшити масштаби її поширення і впливу цілком можливо.

Також Зеленський передбачив, що процес боротьби з контрабандистами буде складним, проте тут українська влада не піде на поступки і задіє аналогічні заходи, як це було в Закарпатській області.

“На Закарпатті я поставив губернатором офіцера СБУ, тому що будь-якого іншого губернатора купують місцеві еліти або інші еліти. Купують, або залякують, раніше їх навіть могли” поховати “там“, – сказав він, підкреслюючи, що такий варіант спрацював, але уряду довелося задіяти сили Нацгвардії для наведення порядку.

Більш того, очікувано, що в майбутньому Україна зіткнеться з новими труднощами на цьому шляху.

“Таке буде в найближчі 2-3 роки, будуть вони” штормити”цю країну. Так воно буде. Але якщо ми не будемо з цим боротися, і в певний час у нас з вами не буде кави, лосося, хамона, то ми це”, – вказав глава держави.

Як повідомлялося раніше, на українському тютюновому ринку представлені 4 великі виробники, які співпрацюють з Європейською службою по боротьбі з шахрайством, яка безпосередньо займається контрабандою сигарет на європейських ринках. Серед таких компаній значаться Philip Morris, JTI, BritishAmerican Tobacco, Imperial Tobacco.

Тим часом, в Україні хочуть криміналізувати контрабанду, адже щорічно країна втрачає мільйони через сторонньої незаконної діяльності.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу