На Банковій думають про запровадження продуктових карток

Поділитися:

Радник президента з економічних питань розповів, що зараз в уряді розглядають питання, як полегшити та покращити життя українцям, які не можуть дозволити собі навіть просто нормально харчуватися. У зв’язку із цим Офіс президента роздумує над запровадженням в Україні продуктових карток.

Така ініціатива розглядається через подорожчання продуктів харчування, що відбувається через стрибки цін на російський газ.

У ОП зазначають, що знизити ціни на продукти немає можливості, як і скасувати для них ПДВ, оскільки це значно вдарить по економіці країни, а також негативно вплине на конкуренцію між виробниками та реалізаторами продуктів харчування.

«У наших умовах це додатковий ризик для економіки. А ось більш прийнятним варіантом могла б бути цільова фінансова підтримка – за аналогією із програмою “Підтримка”, доступною тим, хто встановив на смартфоні урядовий додаток “Дія”», – пояснив радник.

Такі картки насамперед призначені для незаможних громадян, найбільш уразливих груп населення. Яким чином будуть введені нововведення поки що точно невідомо, проте влада над цим зараз працює.

Нагадаємо, нещодавно Мінарго підписало меморандум із виробниками соціальних товарів для стабілізації цін.

Також ми повідомляли, що Кабінет Міністрів України ухвалив рішення знизити відсоток надбавки на постачання природного газу для виробництва соціально важливої ​​продукції.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ