МВС Білорусі дозволило застосувати вогнепальну зброю проти протестуючих

Поділитися:

У Білорусі не зупиняються протести та мітинги, які почалися відразу після закінчення президентських виборів 2020 року. На мітингу, який пройшов 11 жовтня, в неділю, були затримані близько 600 осіб. При цьому в МВС Республіки Білорусь було прийнято рішення застосовувати проти мирних протестів зброю, в разі необхідності бойове, а також спецзасоби.

Таку заяву зробив перший заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Казакевич, уточнивши при цьому, що всі співробітники, зайняті в роботі, вже поінформовані про даний наказ та готові застосовувати зброю при нагоді. Відеозвернення з таким текстом з’явилося на офіційному Telegram-каналі вже 12 жовтня.

Поміж іншої інформації у зверненні Казакевич згадав, що за даними МВС протестний рух вщухає. Заступник міністра назвав протести «вкрай радикальними та поодинокими», а також повідомив, що силовики з вулиць не підуть, поки в країні не настане спокій і порядок.

Раніше повідомлялося про те, що ОБСЄ збирається відправити свою місію в Білорусь.

Також ми писали про скасування акредитації для усіх іноземних ЗМІ. У Білорусі це пояснили зміною процедури її отримання.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ