МОЗ відклав перехід на електронні лікарняні

Поділитися:

Прес-секретар Міністерства охорони здоров’я повідомив, що з 1 вересня не відбудеться повний перехід на електронні лікарняні. Зокрема, через те, що не всі лікарі змогли розібратися з системою.
Він додав, що МОЗ підготувало наказ про перенесення дати відмови від паперових лікарняних листків орієнтовно на місяць – до 1 жовтня.

«Зараз більше 2 тис. установ можуть формувати електронні лікарняні. Передбачено повний перехід з 1 вересня, але з огляду на те, що є окремі відомчі лікарні — ті, що в глибинці, їм потрібно трохи більше часу — зараз юстується наказ, який продовжить перехідний період до жовтня», — повідомив прес-секретар Міністерства охорони здоров’я.

Таким чином, оформляти лікарняні в електронному форматі можна вже зараз, проте деякий час медустанови ще зможуть видавати і паперові листки непрацездатності.

Раніше ми повідомляли, що Фонд соціального страхування в період з січня по липень 2021 року прийняв на фінансування лікарняні листи на суму 9 млрд гривень, що на 65,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ