МОЗ повідомив, що українцям загрожує тиф, дизентерія та гепатит

Поділитися:

В умовах повені, паводків можливі підтоплення будинків, сільськогосподарських угідь, гноєсховищ, звалищ, в зв’язку з чим зростає ризик спалахів інфекційних хвороб і харчових отруєнь.

При реальної загрози забруднення питної води збудниками вірусного гепатиту А, черевного тифу, дизентерії, ентеровірусної інфекції та інших інфекційних хвороб, необхідно дотримуватися простих правил профілактики. Йдеться в заяві Центру громадського здоров’я.

 

Таким чином, для профілактики інфекційних хвороб жителям рекомендують:

  • Обов’язково кип’ятити питну воду і не вживати воду з децентралізованих джерел в місцях підтоплення, а також воду сумнівної якості з наземних водойм. Відзначається, що найкраще використовувати бутильовану воду.
  • Чи не пити воду з відкритих водойм, підтоплених або невідомих колодязів і джерел, які можуть бути забрудненими.
  • Використовувати для харчування тільки якісні продукти. При цьому овочі і фрукти необхідно добре мити, а щодо м’яса, риби і яєць необхідно дотримуватися норм термічної обробки.
  • Дотримуватися правил особистої гігієни, а також стежити, щоб їх дотримувалися діти.
  • Після сходу води необхідно провести рекультивацію земель, перекопати городи і присадибні ділянки; вичистити вигрібні ями і обробити хлорним вапном; очистити і продезінфікувати колодязі, а також провести дератизацію в місцях можливого скупчення гризунів.

Додатково до цього підкреслюється, що при появі симптомів (підвищення температури тіла, лихоманка, запаморочення, головний біль, болі в животі, нудота, пронос, нежить, кашель, пожовтіння шкіри, склер очей, висипи на тілі, поява гнійників і т.д. ) потрібно терміново звернутися за медичною допомогою.

Нагадаємо, що стихія зруйнувала понад 150 км доріг в Україні і Кабмін виділив на боротьбу з наслідками повені 700 млн грн.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу