МОЗ підписало контракт на поставку китайської вакцини від коронавірусу

Поділитися:

У найближчому майбутньому наша країна отримає вакцину від COVID-19, яка вироблена в Китайській Народній Республіці. Відповідний контракт українське Міністерство охорони здоров’я уклало з китайською компанією Sinovac Biotech. Про це поінформували в Офісі президента України.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, переговори про постачання вакцини Міністерство охорони здоров‘я вело з вересня 2020 року. Як повідомляється, Україна використовуватиме вакцину Sinovac Biotech для захисту насамперед тих громадян, які мають критичний ризик інфікування, і тих, хто виконує критичні функції в боротьбі з пандемією. Щеплення будуть безкоштовними.

Йдеться про закупівлю 1,8 млн доз за ціною 504 грн за дозу. Договір про постачання на територію нашої держави підписаний з українським фармацевтичним підприємством АТ «Лекхім». Воно є єдиним уповноваженим представником китайської компанії Sinovac Biotech в Україні. Згідно з умовами договору, перша партія вакцини в кількості 700 тис. доз буде поставлена ​​в нашу країну протягом 30 днів після її офіційної реєстрації в Китаї.

Нагадаємо, орієнтовну ціну на свою вакцину оголосила американська компанія «Модерна». Так, ліки будуть коштувати від 25-ти до 37-ми доларів за дозу. Про це повідомили у випуску новин «Першого Ділового» телеканалу.

Також раніше ми написали про те, що влітку, за словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, в Україні заповненість лікарень для хворих на коронавірус становила 52%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу