МОЗ і поліція будуть спільно виявляти порушників самоізоляції

Поділитися:

До травня 2021 року в українському уряді повинні налагодити обмін інформацією з приводу громадян, які порушують умови самоізоляції. Таке рішення прийняли в Кабміні, доручивши Міністерству охорони здоров’я, Національної поліції та Мінцифри затвердити дані й ввести в експлуатацію мобільний додаток “Вдома”.

Відомо, що згідно з планом, Міністерство цифрової трансформації і Центр громадського здоров’я зобов’язані до червня 2021 року впровадити автоматичний обмін інформацією щодо осіб з підтвердженим COVID-19, і контактних осіб, що підлягають самоізоляції, за допомогою програмного інтерфейсу (API).

Нагадаємо, що згідно зі статистикою Всесвітньої організації охорони здоров’я, кількість нових випадків зараження COVID-19 зростає упродовж семи тижнів. Така ситуація склалася у всьому світі, каже Тедрос Адха Гебрейесус, гендиректор ВООЗ.

Раніше повідомлялося, що Прем’єр-міністр зробив заяву, в якому акцентував на ситуації із захворюваністю на коронавірус. Зокрема, було сказано, що третя хвиля коронавірусу пішла на спад. Минулого тижня кількість нових пацієнтів, у яких був діагностований COVID-19 зменшилася на 14 000 осіб в порівнянні з попереднім тижнем.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу