МОЗ бере кредит у Світового банку

Поділитися:

В Україні розпочнеться проект «Екстрене реагування на COVID-19 і вакцинація в Україні». Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров’я, зазначивши, що на днях відомство уклало угоду з Міжнародним банком реконструкції та розвитку на суму майже 90 млн доларів.

Відомо, що підписання документа відбулося за участю директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Арупа Банерджі.

«Близько 2,5 млн гривень (90 млн доларів) буде надано Україні для розгортання додаткових можливостей в боротьбі з пандемією. Кошти будуть спрямовані за трьома напрямками: близько 1,1 млрд грн (40 млн дол) направлять на підтримку придбання вакцини, 850 млн грн (30 млн дол) виділять на розгортання вакцинації проти COVID-19, а понад 550 млн грн (20 млн дол) передбачили на зміцнення спроможності проведення тестування на COVID-19 в Україні », – йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

Слід зазначити, що отримання Україною цієї позики було остаточно прийнято 11 травня на засіданні Ради директорів МБРР.

Нагадаємо, що Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) прокредитував України відразу на 190 млн доларів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Раніше повідомлялося, що керівник фракції «Слуги народу» Давид Арахамія назвав причини ймовірної відставки глави МОЗ Максима Степанова. Також він заявив, що його наступником стане головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу