Мінцифри прищеплюватиме українцям цифрові навички

Поділитися:

Міністерство цифрової трансформації працює над впровадженням комплексної національної політики розвитку цифрової компетентності українців.

У відомстві наводять статистику: на даний момент 53% громадян – нижче позначки «базовий рівень» з навичок цифрової грамотності. “Низький рівень” – у 37,9%. Близько 15% взагалі такими навичками не володіють.

Мінцифри планує навчити шість мільйонів українців цифровій грамотності протягом кількох років. Минулого року стартувала національна онлайн-платформа з цифрової грамотності “Дія. Цифрова освіта”, яка дозволяє навчатися інноваційно – завдяки освітнім серіалам. Вже представлено понад півсотні таких відео. Також українці можуть пройти національний тест “Цифрограм” на цифрову грамотність.

У відомстві зазначають, що побудова цифрової держави та впровадження нових онлайн-послуг покликані зробити ці послуги більш доступними та зрозумілими для українців. Там переконані, що цифрові навички розширюють кар’єрні можливості громадян, дають змогу працювати з будь-якого куточка планети. А також комфортно користуватися держпослугами лише за пару кліків.

Нагадаємо, у додатку «Дія» зовсім скоро буде доступна нова функція. Так, фізособи-підприємці зможуть оплатити податки онлайн. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Також ми писали, що глава держави Володимир Зеленський повідомив: в Україні з’явиться “суд у смартфоні” за аналогією до державних онлайн-послуг у додатку “Дія”.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ