Мінцифри хоче управляти відходами автоматично

Поділитися:

У Мінцифри розповіли про плани на створення автоматизованої системи управління відходами. Про це розповів заступник міністра Олексій Вискуб. Чиновник пояснив таку ідею тим, що вона належить до сфери екології — пріоритетної на сьогодні для міністерства.

В основі ідеї лежить прагнення автоматизувати так званий життєвий цикл системи. Іншими словами, до неї мають увійти всі етапи управління відходами — від їх появи та до утилізації в сховище.

Система, зокрема, буде генерувати інформацію про те, де взялися відходу, які маршрути з пересування, куди вони доїхали. Так можна буде впорядкувати сферу, в якій є і корупція, і інші елементи, притаманні сучасній економіці.

Також важливо відстежувати та виконання дозволів, які видаються організаціям на утилізацію відходів. За словами заступника міністра, така проблема — неправильна утилізація — існує скрізь, і з нею треба боротися.

Раніше повідомлялося про систему електронних чеків — її запустили з легкої руки Мінціфри. Так, законодавчі норми передбачають нову систему обліку розрахункових операцій, в якій з’явився сервіс «Вчасно.Касса» для зберігання та отримання електронних чеків.

Також ми розповідали й про серіал, який зняли з ініціативи Мінцифри. Багатосерійний освітній проект покликаний навчати українців фінансової грамотності.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу